Mistä motivaatiota liikuntaan?

Liikunnan aloittaminen ja säännöllinen harrastaminen voi olla haastavaa monelle. Paras hyöty liikunnasta saadaan, kun liikunnasta tulee osa arkipäivää ja jaksetaan liikkua säännöllisesti. Motivaation löytäminen voi kuitenkin tuntua haasteelliselta etenkin alkuinnostuksen jälkeen.

Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä siitä, mistä voi löytää motivaatiota liikuntaan.

Itsensä palkitseminen lenkin jälkeen

Yksi tapa motivoida itseään liikuntaan on palkita itsensä jokaisen lenkin jälkeen. Itselleen voi päättää antaa hetken lempitekemisen parissa sen jälkeen, kun on käynyt lenkillä tai liikuntaharrastuksessa. Lenkin jälkeen hyvä kohde voi olla uusi nettikasino, jos pitää kolikkopelien rullien pyörittämisestä tai muista rahapeleistä.

Myös rentouttavasta kylvystä voi nauttia tai suunnata suosikki kahvilaan ja nauttia herkullisen kahvikupillisen. Lenkin jälkeen voi myös hemmotella itseään hyvällä ruoalla, esimerkiksi valmistamalla terveellisen ja herkullisen aterian.

Itselleen voi myös tehdä pidemmän aikavälin suunnitelmia, ja palkita itsensä aina, kun saavuttaa tavoitteen. Tavoitteiden saavuttamisen jälkeen voi esimerkiksi ostaa itselleen jotain kivaa tai käydä vaikka ravintolassa syömässä. Palkitseminen auttaa pitämään kiinni liikuntarutiinista, ja antaa jotain odotettavaa jokaisen treenin jälkeen.

Tärkeintä on, että palkitsee itseään tavalla, joka tuo iloa ja hyvää oloa liikunnan jälkeen.

Hyvä olo motivoi

Liikunnan tuoma hyvä olo on erittäin motivoiva tekijä liikkumiselle. Kun liikumme, kehomme vapauttaa endorfiineja, jotka ovat luonnollisia hyvän olon hormoneja. Nämä endorfiinit tuovat mielihyvän tunteen ja voivat jopa lievittää stressiä ja ahdistusta. Liikunnan avulla voimme myös saavuttaa erilaisia tavoitteita, kuten paremman kunnon, hallita painoa paremmin ja vahvistaa lihaksia. Kun huomaamme edistymisen näissä tavoitteissa, se motivoi meitä jatkamaan ja haastamaan itsemme entistä enemmän.

Lisäksi liikunta voi tarjota meille sosiaalisen ympäristön, jossa voimme tavata samanhenkisiä ihmisiä ja jakaa yhteisen harrastuksen. Tämä sosiaalinen tuki ja yhteisöllisyys voivat olla tärkeitä tekijöitä motivaation säilymisen kannalta.

On myös tärkeää löytää liikuntamuoto, joka sopii omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin. Jos nautimme siitä, mitä teemme, on todennäköisempää, että jatkamme liikkumista pitkällä aikavälillä. Kaiken kaikkiaan liikunnan tuoma hyvä olo ja sen moninaiset hyödyt motivoivat meitä liikkumaan ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnistamme.

Myös kävely on loistavaa liikuntaa

Liikunnan ei tarvitse aina olla rankkaa ja hikistä treenaamista. Kävely on loistava tapa lisätä liikuntaa arkeen. Kannattaa esimerkiksi kävellä töihin tai kauppaan, tai lähteä kävelylle luontoon. Kävely on helppo tapa aloittaa liikunnan harrastaminen, ja se tarjoaa monia terveyshyötyjä. Kävely parantaa sydämen ja keuhkojen kuntoa, auttaa painonhallinnassa ja vahvistaa lihaksia. Lisäksi kävely rauhoittaa mieltä ja auttaa stressin hallinnassa.

Liikunnan aloittaminen voi olla haastavaa, mutta kun löytää itselleen sopivan motivaation, se voi muuttua nautinnolliseksi ja palkitsevaksi osaksi arkea. Kannattaa palkita itsensä lenkin jälkeen, nauttia hyvästä olosta ja muistaa, että myös kävely on loistavaa liikuntaa. Liikkuessa voi löytää oman tavan nauttia aktiivisesta elämäntavasta!